Compte enrere per al XXI Fòrum FEDAIA

1
43737

Ens veiem el 26 i 27 d’octubre a CaixaForum Barcelona!

Estem desenvolupant polítiques eficaces per lluitar contra l’exclusió social? Com avancem en el procés d’apoderar els infants, els adolescents i a la comunitat perquè juguin un paper actiu en la prevenció i la protecció? Quan parlem d’atenció comunitària, de què parlem?

Són algunes de les qüestions que intentarem respondre de la mà d’especialistes, educadors i professionals en el XXI Fòrum FEDAIA que enguany està focalitzat en la necessitat de potenciar el treball comunitari i en xarxa per dibuixar itineraris d’inclusió social a la infància i l’adolescència.

Com en els darrers anys, el Fòrum FEDAIA se celebrarà a CaixaForum Barcelona que s’ha convertit en el lloc de trobada d’aquesta cita anual de la FEDAIA que des de fa més de dues dècades busca reunir, reflexionar i compartir experiències de professionals i especialistes que treballen al voltant de l’atenció a la infància en risc.

En aquesta ocasió hem d’abordar junts el desafiament que significa revisar i repensar les nostres pràctiques des de nous enfocaments, llenguatges i estratègies per poder millorar i adaptar el model d’atenció a la infància a un que s’ajusti al moment i les necessitats del segle XXI. Temes com l’acció social comunitària a la infància des de les polítiques públiques, l’optimització de les intervencions socioeducatives amb infants i adolescents i la necessitat de mobilitzar la societat, no només als professionals especialitzats, en l’atenció a la infància són algunes de les temàtiques sobre les que debatrem.
El nostre objectiu és aclarir el camí cap a una millor atenció a la infància que permeti no només desplegar polítiques socials eficaces per combatre l’exclusió social sinó també apoderar als individus i la comunitat perquè participin activament en aquest procés.

Cal treballar per satisfer les necessitats de desenvolupament de tots els infants perquè són el nostre principal capital de futur. El veritable pas endavant en els drets de la infància és reconèixer que no aconseguir el correcte desenvolupament i potencial de tots els infants amenaça el desenvolupament de la societat i afebleix les bases sobre les quals es construeix la cohesió social.

Fer possible la inclusió de nostres infants i adolescents és feina de tots!

Més informació