La FEDAIA a la II edició de la Setmana de l’Acolliment Familiar a Badalona

7637
52510

Xerrades informatives, una obra de teatre, taules informatives i un gran mural, han estat algunes de les activitats de la II Setmana de l’Acolliment familiar que aquest any s’ha celebrat a Badalona entre el 29 de maig i el 2 de juny i en la qual ha participat la FEDAIA i les seves entitats.

Impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA) amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, ​​la setmana de l’acolliment ha tingut com a objectiu promocionar i divulgar aquesta mesura de protecció per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’augmentar el nombre de famílies d’acollida a Catalunya.

Actualment hi ha 600 famílies que exerceixen aquesta important funció i al voltant de mil infants que poden gaudir d’una família d’acollida però es necessiten més, sobretot per als més petits que es troben a la franja de 0 a 6 anys per als quals aquest tipus de mesura ha de ser prioritària per sobre d’altres com l’acolliment residencial. També es necessiten famílies per a grups de germans o infants amb malalties o diversitat funcional.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció i a la vegada un gest de compromís de les famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat.