La FEDAIA a la II edició de la Setmana de l’Acolliment Familiar a Badalona

7637
67887

Xerrades informatives, una obra de teatre, taules informatives i un gran mural, van ser algunes de les activitats de la II Setmana de l’Acolliment familiar celebrat a Badalona entre el 29 de maig i el 2 de juny de 2017 i en la qual va participar la FEDAIA i les seves entitats per segon any.

Impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA) amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, ​​la setmana de l’acolliment ve tenir com a objectiu promocionar i divulgar aquesta mesura de protecció per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d’augmentar el nombre de famílies d’acollida a Catalunya.

Al 2017 hi havia 600 famílies que exercexien aquesta important funció i al voltant de mil infants que podien gaudir d’una família d’acollida però són necessàries més, sobretot per als més petits que es troben a la franja de 0 a 6 anys per als quals aquest tipus de mesura ha de ser prioritària per sobre d’altres com l’acolliment residencial. També es necessiten famílies per a grups de germans o infants amb malalties o diversitat funcional.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció i a la vegada un gest de compromís de les famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat.