Setmana de l’acolliment

6795
54802

Durant la setmana del 29 de maig al 2 de juliol Badalona es va convertir en la capital de l’acolliment familiar amb la intenció de sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta mesura desconeguda per més del 50% de la població. Durant la setmana, la ciutat va acollir xerrades informatives, una obra de teatre sobre l’acolliment familiar, taules informatives al carrer i fins i tot es va pintar un mural per l’acolliment amb la participació dels alumnes de l’escola d’educació especial Can Barriga.

El dilluns 29 de maig, com a tret de sortida de la segona setmana de l’acolliment, es va convocar una roda de premsa durant la qual la Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies – Dolors Bassa- i l’alcaldessa de Badalona – Dolors Sabater- van signar un conveni per a la promoció de l’acolliment familiar a la ciutat. Aquesta és una de les mesures de promoció que ha iniciat l’ICAA dins del pla estratègic que té com a objectiu augmentar el nombre de famílies acollidores i garantir que cap infant d’entre 0 i 6 anys visqui en un centre de protecció. Totes dues van coincidir en destacar la importància de fer pedagogia i promoure la cultura de l’acolliment i en centrar tots els esforços per poder garantir el dret dels infants a viure en família. A més, també van posar l’accent en la necessitat de forjar compromisos municipals amb la infància, posant de relleu la importància de donar respostes conjuntes, entre tots els agents que treballen en els diferents àmbits on es desenvolupa la vida dels infants.