En què consisteix la proposta de la FEDAIA per crear una prestació econòmica universal per a la Criança (PEUC)?

1
27591

Des del 2015, la FEDAIA impulsa la creació d’una prestació econòmica universal (PEUC) capaç de cobrir el 50% del cost de la criança dels fills. La FEDAIA, ha calculat que aquesta ajuda representaria una quantia de 2.500 euros a l’any per cada fill i permetria avançar de forma decisiva en la lluita contra l’exclusió social que pateix una part important de la nostra infància.

La proposta s’emmarca dins de les demandes de la FEDAIA en relació a augmentar la inversió que es destina a polítiques d’infància i família que en aquests moments es troba molt lluny de la mitjana europea. Mentre els països europeus inverteixen en polítiques d’infància i família un 2,2% del seu PIB com a mitjana, Catalunya destina només un 0,9%.

“No podem apostar per polítiques basades en la beneficència i l’assistencialisme. Millorar la situació de la infància passa per repensar el model econòmic i impulsar-ne un que garanteixi la sostenibilitat de les polítiques socials. El benestar de la infància ha de ser una prioritat de les polítiques públiques i aquesta proposta per crear una prestació universal per a la infància aspira a anar per aquest camí”, assegura la presidenta de la FEDAIA, Conxi Martínez.

La PEUC es destinaria a la població d’entre 0 i 18 anys, que actualment se situa en 1.366.488 persones a Catalunya, la qual cosa implicaria un cost de 3.552,87 milions d’euros anuals per a l’administració. Aquesta prestació ajudaria a garantir un nivell mínim a tots els infants però també facilitaria la gestió i evitaria l’estigma social que suposa actualment per a les famílies la tramitació d’ajudes.

Si vols llegir el document de proposta, fes clic aquí

L’acte de presentació de la PEUC està disponible al canal Youtube de la FEDAIA: